פרויקטים אחרים

חדשות אחרונות

  • אין לי זמן לעדכן בשני מקומות, ולכן – חדשות אחרונות באנגלית, כאן.

(כל הפרויקטים המפורטים מטה, נעשו בהתנדבות, באופן עצמאי וללא מטרות רווח, בזמן הפנוי ההולך ומתמעט שלי ושל שותפי. מידע על פרויקטים בתחום העבודה ניתן למצוא כאן)

פרויקטים מרכזיים ברשת
הקולקטיב
ניוזלטר שאני כותב מאז 1999. למיטב ידיעתי, זהו הניוזלטר העצמאי הנקרא ביותר בעברית. הוא מכיל לינקים בנושאי תרבות הרשת, עיצוב ונושאים אחרים המלווים בתיאורים (לעתים קרובות דעתניים). כל גיליון שואף להוכיח ש"זה משהו האינטרנט הזה!"

קונספציה
מיזם התנדבותי משותף, עצמאי, וללא כוונת רווח של ירדן לוינסקי, אילן גליני, ושלי, אשר פעיל בתחום התרבות הדיגיטלית בישראל מאז שנת 1999 – לעתים בכוחות עצמו, ולעתים בשיתוף פעולה התנדבותי עם אחרים. התחלנו כמגזין וחלל מקוון לתרבות דיגיטלית ועיצוב, ובשנים האחרונות אנחנו פועלים בעיקר בדרך של הפקת אתרים, פרויקטים ואירועים עצמאיים, ברשת האינטרנט ומחוצה לה. אמנם החלק המגזיני של האתר כבר לא מתעדכן, אבל מבזקי החדשות עדיין זוכים להצלחה וכמו כן לוח העבודה שמשרת חינם את תעשיית הניו-מדיה הישראלית.
אתר קונספציה זכה ו/או היה מועמד במספר תחרויות "אתר השנה", וכמו כן על פעילותנו הכללית קיבלנו את תג ההתנדבות של איגוד האינטרנט והמועצה להתנדבות.

קונספציה לייב / BD4D תל אביב
לקחנו על עצמנו את האוצרות וההפקה של סדרת ערבי תרבות דיגיטלית ועיצוב שהיווי חלק מסדרת אירועים בינלאומית. שלושת האירועים שהיו בינתיים, זכו להצלחה גדולה מאירועים מקבילים בערים גדולות בעולם. האירוע האחרון התרחש בצוותא באפריל 2004 ומכר את כל הכרטיסים (למעלה מ-400) מראש.

רשימות
אתר רשימות הושק בקיץ 2003 ומהווה אכסניה לאתרים אישיים. הבלוגוספירה הישראלית עובדת מבחינות מסוימות לפי חוקים שונים משאר העולם (אקדיש לזה פוסט בקרוב). בזמן שהתחלנו לתכנן את האתר (המצב השתנה מאז לשמחתנו), מרבית הבלוגים בישראלים היו יומנים אישיים, רובם של בני נוער. כתוצאה, הרבה כותבים מנוסים יותר, שהחלו לשקול נוכחות אינטרנטית, החמיצו את הפוטנציאל של תופעת הבלוגים. כדי "לצרף אותם למהפכה", ובצעד שנותר עד היום שנוי במחלוקת, החלטנו להקים את רשימות כאתר אקסקלוסיבי שמקבל רק כותבים בעל מיקוד תכני וניסיון מוכח בתחום שלהם. כתוצאה, ברשימות יש כיום הצפיפות הגבוהה ביותר של אנשי מקצוע, עיתונאים, אנשי מחקר אמנים וכו' בשפה העברית.

הכללים
אתר "תעמולה" לקידום החשיבות והיתרונות שבכתיבת קוד אתרים לפי סטנדרטים. בישראל זהו אתגר גדול אפילו יותר, עם אתגרי השפה העברית וכמויות גדולות של קוד ישן. בתקופה האחרונה, הרבה מהאתרים הגדולים עשו צעדים משמעותיים קדימה, אולי לא לעמידה מוחלטת בסטנדרטים (גם אנחנו לא ממש מצליחים), אבל לפחות הם ידידותיים יותר למי שלא גולש באקספלורר. היינו רוצים לחשוב שהיה לנו חלק קטן בשינוי הזה.


פרויקטים מחוץ לרשת

קורס מתקדם בתקשורת שיווקית
"תקשורת שיווקית והשדה התרבותי" הוא קורס מתקדם שנתתי בבית הספר למדיה ואמנויות "קאמרה אובסקורה" בתל אביב. הקורס נולד משאיפה להעצים יוצרים לקראת ההתמודדות עם תחום השיווק, אנשי השיווק ו"התעשייה" בכלל. הדרך בה בחר הקורס הייתה יצירת גשר בין המקצועות היצירתיים ותחום התקשורת השיווקית בעזרת שימוש בתיאוריה כ"דקדוק משותף", אך בדגש על היישומים והגילויים בשיטות שיווק עכשוויות.

דימונה (וקומיקס)
דימונה היא קבוצת קומיקס ישראלית צעירה. האנתולוגיה השלישית שלהם יצאה ב-2005, יחד עם ספר קומיקס נפרד – "שירלי" של אמיתי סנדי.
ערכתי את שני הספרים האלה, ושימשתי כיועץ קריאטיבי בתהליך. הסיפורים שבספרים נולדו מתוך סדנת "תסריטאות קומיקס" שערכתי עם היוצרים במשך כשנה.
תחום הסיפוריות בקומיקס מעסיק אותי מזה שנים, שילבתי קריאה מעמיקה עם רעיונות מתחום הסמיוטיקה והנרטולוגיה שפגשתי בתקופת לימודי תורת הספרות שלי, והעברתי "האקינג" מסוים כדי להתאים אותם למדיום הקומיקס.
"מנגנונים רטוריים של הקומיקס כמדיום סיפורי" היה הנושא של התזה הלא גמורה שלי. מאז שעזבתי את האקדמיה, הרצאתי ופרסמתי בנושא בהזדמנויות שונות.