כמה חבל שרבים מהבלוגים באתרי החדשות הגדולים הם "בלוגים".
כלומר, כמה חבל שהם בעצם טורים אישיים בפורמט שמחקה בלוג, ומתעלמים מהטבע הדיאלוגי של בלוגים.
בלוגים כמו הבלוג של סבר פלוצקר ב-ynet, או להבדיל של בני ציפר ב"הארץ", שכמויות הקוראים שלהם, להערכתי, ולפי כמות התגובות, שוות לבלוגים הכי נקראים בבלוגוספירה העברית ואולי אף עולות עליהם. הם היו יכולים לעשות שירות מדהים לתחום בישראל, בלי קשר לתוכן שלהם.
למה?
כי אם העיצוב שלהם היה חושף את המגיבים שלהם (עם לינקים לאתרים שלהם) ברמה דומה לפלטפורמות בלוגים מובילות, ואם היו מופיעים בהם טראקבקים, הם היו הופכים לצומת שמזרים עשרות קוראים חדשים לתוך בלוגים עצמאיים. בלוגים שהיו מנהלים איתם דיאלוג איכותי היו זוכים לשדרוג במעמדם ולקוראים חדשים. אנשים שלא כותבים בלוגים, ולא שייכים למעגל המצומצם ש"קנה את הבשורה" היו רואים את כל זה וזה היה מפיל להם את האסימון בקשר לתחום. אולי אפילו חלק מהטוקבקיסטים היותר מוכשרים שהם היו מתחילים לכתוב תחת זהות עקבית.
במקום זה יש לנו שם טורים אישיים עם טוקבקים במקום בלוגים.
אילו רק היו בנויים תוך התייחסות לאספקט השיחה של עולם הבלוגים, הם היו הופכים למנועי תנועה ויוזמה שהושלכו למרכז הבלוגוספירה, ושבעליהם היו הופכים למקדמי התחום בעל כורחם.
כל כך מעט צריך לקרות כדי שזה יקרה, ובכל זאת זה נראה כל כך רחוק ובלתי אפשרי.
(בפוסט הבא… למה הבלוגוספירה העברית זקוקה כל העזרה החריגה הזאת.)
לדעתי, זה רק עניין של זמן אבל זה יקרה. דיברנו כבר כמה פעמים על הקליטה האיטית של האתרים העסקיים הגדולים.. אבל בסוף הם מבינים.
אהבתיאהבתי
מעניין אורי, שב"רשימות" יש לא מעט שבוחרים גם הם להתעלם מהטבע הדיאלוגי של הבלוגים…
אהבתיאהבתי
אורי,
המינימום שאתה יכול לעשות זה לכתוב מייל לציפר ופלוצקר ולהציע להם את זה. האם עשית זאת?
אהבתיאהבתי
מסכימה ורוצה להתייחס גם ל "מרושתים" ב-YNET. היה יכול להיות פוטנציאל ואופציה לחדשנות אבל בחירת הכותבים היא קצת שמרנית (ד"ר ומנכלים שחיים אינטרנט נשמע מוכר? לחלקם כבר יש בלוג) אם הטור עובר סוג של הגהה ועריכה, ואם הכתיבה היא (לפעמים) פובליציסטית ולא בדיוק מתנהלת כמו "יומן רשת" כפי שהוגדר, ואם מערכת התגובות היא הטוקבקים שציינת – אז לדעתי גם כאן יש פספוס.
אהבתיאהבתי
שרית – הלוואי.
מון, אם הם עושים את זה, הייתי רוצה לחשוב שזאת בחירה חופשית שלהם ולא משהו שהממשק מכוון אותם אליו.
((טראקבקים ברשימות בקרוב, אחד העיכובים היותר מכאיבים)
יוסי, לא עשיתי זאת, ואני בהחלט אנסה.
קסטה – הזכרתי את ציפר ופלוצקר כדוגמאות, אבל יש עוד, מסכים עם זאת שהבאת. בהקשר של הבלוגים שגל מור אחראי אליהם ב-ynet, אני מניח שהוא מנסה דווקא לקדם את הצדדים האלה שלהם. עסק מאוד לא פשוט.
אהבתיאהבתי